Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on perustettu Vammalassa 8.12.1986, yhdistyksen kotipaikka on Sastamala. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kustantaja Leena Majander-Reenpää. Aikaisempina puheenjohtajina ovat toimineet suurlähettiläs Paul Gustafsson, pankinjohtaja Kalevi Sorsa, professori Juhani Lokki ja professori Jukka Sarjala.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vanhan kirjallisuuden säilymistä, tuntemusta ja tunnetuksi tekemistä sekä toimia vanhasta kirjallisuudesta, sen tutkimisesta, huollosta, näytteille asettamisesta ja arvostuksesta kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä joka vuosi Vanhan kirjallisuuden päivät -nimistä kirjallisuustapahtumaa.

Ensimmäiset Vanhan kirjallisuuden päivät järjestettiin kesällä 1985. Paikalle oli tuolloin kerääntynyt seitsemän antikvaarista kirjanmyyjää sekä noin 1000 kävijää. Tapahtuma on vuosien varrella kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi kirjatapahtumaksi, joka kerää Sastamalaan vuosittain noin 60 antikvaarista kirjanmyyjää, 40 esittelypistettä sekä noin 15 000 kävijää.

Hallitus

Puheenjohtaja, johtaja Leena Majander-Reenpää

toimituspäällikkö Sakari Katajamäki (kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka)
kirjakauppias Vesa Hörkkö (kirjakauppias Timo Surojegin)
ostojohtaja Reetta-Liisa Pikkola (viestintä- ja markkinointijohtaja Katja Leino) viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste)                
kansanedustaja Arto Satonen (opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto)

Hallituksen istuntokausi on sääntöjen mukaisesti vuosikokousten välinen aika.


Ohjelmavaliokunta 24.11.2015-31.8.2016

ohjelmajohtaja, kirjailija, FT Panu Rajala

kirjailija Paula Havaste
päätoimittaja Karo Hämäläinen 
toimituspäällikkö Sakari Katajamäki
toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula
tiedetoimittaja Mikko Pelttari 
toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen
luokanopettaja Kati Solastie
kirjakauppias Timo Surojegin
kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka