KUVA-ALBUMI - kuvia edellisistä tapahtumista:

img_0308

Yhdistys
Yhteystiedot
Ajo-ohjeet


Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on perustettu Vammalassa 8.12.1986, yhdistyksen kotipaikka on Sastamala. Viimeisempänä yhdistyksen puheenjohtajana toimi professori Jukka Sarjala. Aikaisempina puheenjohtajina ovat toimineet suurlähettiläs Paul Gustafsson, pankinjohtaja Kalevi Sorsa ja professori Juhani Lokki.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vanhan kirjallisuuden säilymistä, tuntemusta ja tunnetuksi tekemistä sekä toimia vanhasta kirjallisuudesta, sen tutkimisesta, huollosta, näytteille asettamisesta ja arvostuksesta kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä joka vuosi Vanhan kirjallisuuden päivät -nimistä kirjallisuustapahtumaa.

Ensimmäiset Vanhan kirjallisuuden päivät järjestettiin kesällä 1985. Paikalle oli tuolloin kerääntynyt seitsemän antikvaarista kirjanmyyjää sekä noin 1000 kävijää. Tapahtuma on vuosien varrella kasvanut valtakunnallisesti merkittäväksi kirjatapahtumaksi, joka kerää Sastamalaan vuosittain noin 60 antikvaarista kirjanmyyjää, 40 esittelypistettä sekä lähes 20 000 kävijää.